شنبه - پنجشنبه: 7:00-18:00

نکات مهم در خرید رادیاتور شوفاژ بسیار زیاد است. ما در این مقاله سعی داریم برخی از اصلی ترین نکات را عنوان نماییم. در ابتدا به تعریفی از نحوه عملکرد رادیاتور و شوفاژ می پردازیم. شوفاژ یک سیستم گرمایشی است که بر پایه گردش آب گرم عمل میکند. در واقع علت گرم شدن رادیاتور ها جریان همرفتی آب گرم از شوفاژ به رادیاتور می باشد. در جریان همرفتی هوای گرم به علت سبک بودن به سمت بالا حرکت می کنند و هوای سرد جای آن را می گیرد.

توان مصرفی رادیاتور شوفاژ

ولین اقدام در خرید رادیاتور شوفاژ تخمین توان مصرفی رادیاتور شوفاز می باشد. دمای جریان موجود در رادیاتور ها اصولا ۸۰ درجه سانتیگراد می باشد. اما چیزی که در تامین دمای محیط تاثیر گذار است نسبت سطح به حجم رادیاتور ها می باشد. در واقع میزان دما ثابت است اما سطح انرژی متفاوت است بنابراین بسته به فضای مورد نظر ابعاد رادیاتور تعیین می شود. قبل از خرید رادیاتور با فروشنده در مورد ابعاد آن مشورت ‌کنید.

رادیاتور پنلی یا پره ای

رادیاتورها در انواع مختلف پنلی و پره ای تولید می شوند. اما اینکه کدام نوع آن برای شما مناسب است مهم است. هرکدام از مدل های رادیاتور پنلی و رادیاتور پره ای دارای مزایایی هستند که شاید متناسب با شرایط شما باشد. بررسی این مزایا به انتخاب شما کمک خواهد کرد.

ویژگی های رادیاتور خوب

  • یک رادیاتور خوب باید راندمان بالا و مصرف انرژی کمتری داشته باشد.
  • ظرفیت حرارتی رادیاتور خوب نسبت به فضای اشغالی بیشتر است.
  • رادیاتور خوب گرمای محیط را به مدت طولانی حفظ می کند.
  • رادیاتور خوب علاوه بر کیفیت دارای ظاهری زیبا و شکیل می باشد. لبه های تیز و نا فرم نداشته باشد.
  • رادیاتور خوب در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم می باشد و سطح صافی دارد و در عین حال مقاومت مکانیکی آن بالا می باشد.
  • یک رادیاتور خوب طبیعتا دارای گارانتی می باشد.
  • نصب و نگهداری آن شکلی ندارد.
  • داشتن گارانتی اصالت و خدمات پس از فروش بدون هیچ قید و شرطی

سرویس و نگهداری رادیاتور شوفاژ

رادیاتور شوفاژ مانند هر وسیله تاسیساتی دیگری نیاز به سرویس دوره ای و نگهداری صحیح دارد. در واقع این نگهداری و سرویس دوره ای است که تا حد زیادی تعیین کننده کیفیت رادیاتور و افزایش زول عمر ان است. هر اندازه که کیفیت رادیاتور بالا باشد و از بهترین تکنولوژی برای ساخت آن استفاده شده باشد. در صورت استفاده نادرست و بی اهمیت بودن نسبت به سرویس آن، قطعا زودتر دچار مشکل خواهد شد.

چند نکته برای نگهداری رادیاتور شوفاژ به شرح زیر است:

نکات قبل از راه اندازی رادیاتور شوفاژ

  • قبل از هر کاری ابتدا باید تنظیمات مربوط به نوع رادیاتور خود را انجام دهید. در صورت تنظیم نبودن رادیاتور عمر دستگاه کاهش و کارکردی نامناسب خواهد داشت. اصولا تنظیمات اولیه را سرویسکار مجاز رادیاتور انجام خواهد داد. با این حال متناسب با سلیقه خود میتوانید تنظیمات را تغییر دهید. به طور مثال در فصل زمستان تنظیمات پکیج بر روی حالت زمستانی یا شوفاژ تنظیم کنید. بسته به نوع دستگاه، آنالوگ و یا دیجیتال بودن تنظیمات متغیر است.
  • پس از تنظیم دستگاه برای راه‌اندازی دستگاه، ابتدا شیر گاز دستگاه را باز کنید.
  • سپس دمای دلخواه خود را انتخاب کرده و تنظیم کنید. این تنظیمات به میزان گرما نسبت به هوای دلخواه شما مرتبط است.
  • پس از تنظیمات، دستگاه برای رادیاتورها روشن شده و به کار خود ادامه می‌دهد.
  • در نهایت، اطمینان حاصل کنید که شیرهای زیر پکیج را باز کرده‌اید تا آب به رادیاتورها جریان داشته باشد.

با انجام این مراحل، دستگاه شوفاژ شما به بهترین شکل عمل خواهد کرد و گرمای مورد نظر شما را تأمین خواهد کرد. بعد از تنظیمات و راه اندازی پکیج نوبت به راه اندازی شوفاژ می رسد که باید مراحل زیر را برای این کار طی کنید. این مراحل عبارتند از:

  1. باز کردن شیر رادیاتورها
  2. هواگیری شوفاژ
  3. باز کردن شیر پایین رادیاتورها
  4. صبر جهت گرم شدن رادیاتورها

 

هواگیری رادیاتور

اگر سال اولی نیست که رادیاتور خود را نصب کردید، بهتر است قبل از راه اندازی آن هواگیری یا جرم گیری رادیاتور انجام شود. جایی که جریان آب وجود داشته باشد قطعا رسوبات نیز وجود دارد. وجود رسوبات باعث بروز مشکلاتی از قبیل گرم نشدن یا دمای پایین رادیاتور می شود. بدین صورت که جریان همرفتی آب کم و یا قطع می شود. از طرفی قطع جریان به پمپ نیز فشار وارد می کند. از این رو بهتر است قبل از شروع جریان جرم گیری انجام شود.

نظافت و گردگیری دوره‌ای رادیاتور باعث افزایش راندمان گرمادهی آن خواهد شد.
2. هواگیری به موقع رادیاتور می‌تواند مانع فرسودگی آن شود.
۳. نصب رادیاتور زیر پنجره باعث هدر دادن انرژی و از بین رفتن منابع مالی خانواده می شود.
۴. برای نظافت و گردگیری رادیاتور از شوینده های قوی و همچنین اسکاچ زبر استفاده نکنید.
۵. نصب رویه چوبی یا فلزی برای رادیاتور جهت زیبایی بهتر، مانع بزرگی برای انتقال انرژی به داخل اتاق است و راندمان را بسیار کاهش خواهد داد.
آموزش رسوب گیری رادیاتور

ابتدا، آب پکیج را تخلیه نمایید شیر ورودی آب مصرفی به پکیج را ببندید و شیر پرکن پکیج را باز کنید و یکی از شیر های آب گرم در ساختمان (ترجیحا پایین ترین شیر) را باز کرده و تا پایین آمدن عقربه گیج فشار روی صفر منتظر بمانید.(منظور از شیلنگ برگشت شوفاژ شیلنگی است که زیر پمپ قرار می گیرد.)

چهار عدد شیلنگ زیر پکیج داریم که به چهار خروجی زیر پکیج متصل شده است. وقتی روبروی پکیج ایستاده ایم و زیر پکیج را نگاه می‌کنیم به ترتیب از سمت راست به چپ خروجی های زیر پکیج را مشخص کنیم. اولین خروجی از راست که همان برگشت شوفاژ می باشد.

دومین خروجی که شیر ورودی آب مصرفی (آب سرد) به آن متصل است با نام ورودی آب سرد شناخته می شود. سومین خروجی برگشت آب گرم مصرفی می باشد که با نام خروجی آب گرم شناخته می شود. و چهارمین خروجی رفت شوفاژ می باشد که به همین نام شناخته می شود. تقریبا در وسط این چهار خروجی یک شیلنگ نیز وجود دارد که به شیر گاز متصل شده است که ما در اینجا فعلا کاری به آن نداریم. وقتی مشخص شد کدام شیلنگ به کدام خروجی متصل شده است. رادیاتور را بصورت زیر رسوگیری نمایید:

تمام شیلنگ ها را از زیر پکیج باز کنید و با مغزی تبدیلی که از قبل تهیه کرده اید ابتدا ورودی آب سرد را به رفت شوفاژ متصل کنید و بعد از این که شیلنگ برگشت را داخل ظرف بزرگی و یا در ظرفشویی قرار دادید، کم کم اقدام به باز کردن شیر ورودی آب سرد نمایید و تا زمانی که آب خروجی از شیلنگ برگشت شوفاژ کاملا تمیز نشده باشد شیر را نبندید. همین روش و کار را به صورت بالعکس انجام داده و ورودی آب سرد را این بار به برگشت شوفاژ متصل کرده و شیلنگ رفت شوفاژ را داخل ظرف قرار بدید تا مسیر لوله کشی و رادیاتور ها کاملا تمیز گردد.

وقتی این کار را انجام می دهید، مسیر لوله ها از رسوبات و آشغال تخلیه می‌شود ولی برای اینکه رادیاتور ها نیز به همین صورت تمیز شود باید به این ترتیب عمل کنید.

هنگامی که این کار را انجام می دهید وقتی شیر آب باز است از فرد دیگری بخواهید که ابتدا کلیه رادیاتور ها را از سر شیر آنها ببندد و سپس از او بخواهید رادیاتور ها را یک به یک باز کند و پس از چند دقیقه رادیاتور جدید را باز کند و قبلی را ببندد. به این ترتیب وقتی کل‌ فشار آب روی یک رادیاتور باشد کلیه املاح و رسوبات رادیاتور تخلیه خواهد شد و عمل رسوب گیری بخوبی انجام می شود.

اما مهم ترین کاری که قبل از استفاده از شوفاژها باید انجام داد، این است که قبل از این که زمستان شروع شود، باید با جرم گیری از لوله کشی های رادیاتورها و شوفاژها از به وجود آمدن مشکلات بعدی جلوگیری کرد. چرا که عدم شستشو باعث زودتر خراب شدن پمپ و دیگر اجزاء پکیج نیز می شود. همچنین در شیلنگ های شوفاژ ها نیز اگر زود به زود تمیز نشود باعث تجمع در مسیر آب شده و پمپ فشار زیادی را در این حین متحمل خواهد شد. به همین دلیل است که بهترین زمان برای رسوب گیری قبل از شروع فصل زمستان می باشد.

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما

البرزکرج میدان آزادگان شهرک اوج نبش خیابان بوعلی یازدهم روبروی دانشگاه هنر پلاک ۲۲۸
شنبه - پنجشنبه: 7:00-18:00
مشاوره شبانه روزی کرج بوتان